Exped Exped Exped Orion III Tent grön 9cd3c8

Carvela GLIMMERING - Sandaler - purple,
Lacoste NORMAL FIT PH4012-00 - Piké - ocean,
Mizuno WAVE TORNADO X2 - Indoorskor - ombre blå/safety gul/hawaiian ocean,

Ansvarig utgivare:
Lennart Fernström

Badring, Vit/Blå/Röd,

Ledare, Lennart Fernström
"Programförklaring" - Första ledaren i Syre

J.LINDEBERG CHAZE SUPER - Tygbyxor - olive,

Under ytan, Stefan Villkatt
journalist, lärare samt miljö-, djurrätts- och fredsaktivist
Debatt

SIKSILK MUSCLE FIT - Träningsbyxor - grå marl,

Andreas Meijer

Koalakoppling,

Krönika, Jerker Jansson
författare och socialantropolog gästkrönikör i Syre

Multicopter sändare DJI Part 46 Passar till: DJI Spark,

Under ytan, Anna Wester
ordförande i Palestinagrupperna i Sverige och redaktör för tidningen Palestina Nu

Julgranskula Blå Alice,

Stordrift. Kor i en mjölkkarusell hos Vadsbo Mjölk AB, en hypermodern anläggning med över tusen mjölkkor som producerar ekologisk mjölk. Foto: Lars Pehrson/ TT.

Exped Exped Exped Orion III Tent grön 9cd3c8

Exped Exped Exped Orion III Tent grön 9cd3c8

Produktbeskrivning

Kajakpaddlarens dröm - självstagande kupoltält med ett tunneltälts rymd

Orion III ger dig tunneltältets rymlighet samtidigt som det är helt fristående! Perfekt för så väl skärgårdspaddling och blåsiga fjäll som stora alpina expeditioner. Dubbla dörrar och stora absider ger god ventilation, samtidigt som konstruktionen är extremt stormsäker.

Lätt att sätta upp eftersom innertältet kan behållas förmonterat i yttertältet genom ett antal öglor. Precis som på många av de övriga Expedtälten har Orion det praktiska systemet där tältpinnarna skjuts in i färgkodade kanaler på yttertältets utsida. Det är bara att skjuta på tills det tar stopp och sedan spänna fast den utstickande änden i hällan på andra sidan. Dragkedjorna är färgkodade och handtagen lyser i mörkret och öppnas enkelt med en hand.

Den ena dörren har gjorts extra rymlig så att två till tre vuxna enkelt får plats bredvid varandra och i den ena absiden finns ett litet loft för att torka fuktig utrustning. Golvet går upp ordentligt på sidorna och har tejpade sömmar för att garantera att inget vatten läcker in den vägen.

Yttertältet kan användas ensamt vid varmare väder genom att man enkelt lossar innertältet. Det fungerar även utmärkt att lossa en del av innertältet för att få större utrymme i absiden vid exempelvis matlagning.

Detaljer

 • 3-säsongstält
 • Stabila tältbågar som har kontakt med marken
 • Fungerar väl utan markpinnar
 • Innertältet kan stängas för att behålla värmen bättre vid kyla
 • Rymligt innertält med bra takhöjd och skarpt sluttande väggar
 • Två justerbara ventilationsöppningar
 • Packpåsar för stormlinor
 • Invändiga förvaringsfickor för pannlampa, solglasögon och värdesaker
 • Dragkedjor i dörr med smidiga och självlysande sliders
 • Justerbara och hållbara bågar
 • Reparationskit ingår
Specifikation
Tält
Antal absider: 2
Uppblåsbar: Nej
Användningsområde: Vandring, Camping
Typ: Kupoltält
Antal personer: 3
Mått
Inneryta (L x B x H): 230 × 160 × 130 cm
Totalvikt tält: 3600 g
Förpackning (L x B): 48 x 18 cm
Sovområde
Antal tältkammare: 1  
Material
Stång: Aluminium
Innertält: 30D Ripstop nylon, 15D No-See-Um Mosquito Mesh nylon
Tältgolv: 70D taffeta nylon
Yttertält: 40D Ripstop nylon, PU-beläggning, tejpade sömmar
Vattenpelare
Vattenpelare yttertält: 1500 mm
Vattenpelare golv: 10000 mm
Dimensioner
Golvyta innertält: 3.5 m², Golvyta absid: 2.2 m²
Kön
Unisex
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
808016

Medvetenheten om köttets pris är i dag stor men konsumtionsnivån ligger nästintill still. Hur är det möjligt? Svaret är oftast att ”det är gott” och att ”det är billigt”. Information om konsekvenserna, behovet av omställning och de alternativ som finns verkar inte räcka. Det kanske inte är så konstigt. ”Bara för att vi vet att det är dumt att köra bil som vi gör så slutar vi inte med det,” svarar forskarna som Syre varit i kontakt med.

– På sockerrörsplantagen används mycket kemikalier. Vi dricker förorenat vatten och barnen blir sjuka, berättar småbrukaren Amelia Choc Cuz. Hon är en av många i Guatemala som menar att det här är konsekvenser av handelsavtal som öppnat upp för en kraftig expansion av det industriella jordbruket. Men nu växer både medvetenheten och motståndet.

Med kulturell hjärntvätt och militära utspel försöker ryska ledare dölja sitt vanstyre och korruption. Tyvärr går västvärlden med i dansen. Andreas Hedfors har träffat den hyllade författaren Peter Pomerantsev.

Under 2017 ska beslutsunderlaget för ett framtida kärnavfallsförvar och en inkapslingsanläggning för använt kärnbränsle finnas hos regeringen. Detta trots att den valda förvaringsmetodens brister har påtalats under hela processen. Miljörörelsen ser sig själv som den enda motmakten och tycker att myndigheterna ”jamsar med” industrin snarare än tar sitt ansvar.

Laxar i laxodling i Norge.
Foto: Gorm Kallestad/TT

Exped Exped Exped Orion III Tent grön 9cd3c8

Norskodlad lax slog försäljningsrekord förra året. Av det svenska utbudet kommer nästan all lax från grannlandet. Men ”det rosa guldet” är återigen i blåsväder och uppgifter om laxlöss väcker frågor till konsumenter och näringsintressen om industrins etiska och ekologiska hållbarhet.

Till grekiska ön Lesbos har hittills i år över 40 000 flyktingar anlänt. Volontärer arbetar dygnets alla timmar för att hjälpa de som flyr över havet i små överlastade båtar – även nu mitt i vintern. Elin Lindman har varit där och träffat både de som flyr för sina liv och de som försöker hjälpa.

Fler artiklar från Zoom
Exped Exped Exped Orion III Tent grön 9cd3c8Exped Exped Exped Orion III Tent grön 9cd3c8

HUGO Ero3-W skjorta, Svart,

Zoom är avdelningen som går på djupet. Här får du de långa texterna med frågor och infallsvinklar som saknas i traditionell media. Zoom går på djupet i sådant som rör miljö, frihet, integritet, solidaritet, hbtq, mångfald, normer och normbrytande, djurrätt och arbets- och tillväxtkritik. Men det kommer inte vara ramar som begränsar. Är det ett ämne som vi tycker är intressant så tror vi att chansen är stor att ni också tycker det.

Knowledge Cotton Apparel MELANGE WITH RAGLAN - Sweatshirt - attu blå melange,

Andras döttrar,Hjärtformad skylt för att hylla din mamma, Mamma Mormor tavla,10 röd gummi sedelräknare nr 6,

Bakform i silikon (Grisar),

Världen behöver en bredare och djupare samhällsdebatt. Glöd är vår opinionsavdelning där du kan läsa frihetligt gröna ledare, inspirerande krönikor av bland annat Maria Wetterstrand, Anna Troberg, Nike Markelius och Petra Östergren, glödande debatt samt reflekterande essäer.

Guess Jeggings - groves,

För att tänka nytt, utmana och fortsätta kämpa för en bättre värld behöver vi inte bara syre utan även energi. På avdelningen Energi får du både de inspirerande exemplen och tid för återhämtning med korsord, nöje och humor.

Exped Exped Exped Orion III Tent grön 9cd3c8

vidaXL Hyllplan glas genomskinlig 90x15 cm, har jag inom mediakooperativet Fria Tidningar lett arbetet med att starta åtta alternativa tidningar. Men först nu har tillfället kommit att göra den där tidningen som jag verkligen vill se, ett grönt fördjupande samhällsmagasin som tar framtidsfrågorna på allvar.

Poster - Världskarta No.11 30x40cm,b.young LOLA LUKKA PRINT - Jeans Skinny Fit - moonlight combi,Hailo Pedalhink Pure storlek M 12 L matt grå 0517-080,

plug-and-play 8ch trådlösa nvr-kit wif, skapa ett magasin där vi på allvar kan diskutera hur vi fördelar resurserna och finansierar välfärden när arbetslinjen krackelarer och den ekonomiska tillväxten blir allt mer omöjlig. Hur vi skapar frihet för alla, inte bara de ekonomiskt besuttna. Ett magasin där normer som fängslar och styr oss både diskuteras och problematiseras.

Tristar Värmefläkt 2000W med Termostat, vi med gröna ögon tar upp veckans aktuella händelser och de stora framtidsfrågorna. Ett magasin med såväl de viktigaste glokala nyheterna som den fördjupade debatten. Ett samhällsmagasin som ger dig Syre både till själen och intellektet.

200 st dekor hjärtan platta, hänga på och hjälpa oss igång: teckna en så dyr prenumeration som du har råd med (du väljer själv pris) och tipsa alla dina samhällsintresserade vänner om att göra detsamma. Vi behöver även fler finansiärer, så har du en lite större slant över som du vill bidra till en grönare värld med så är vi djupt tacksamma för allt stöd vi kan få

Lennart Fernström
Ansvarig utgivare, Tidningen Syre
17 december 2014

Exped Exped Exped Orion III Tent grön 9cd3c8

The Toilette,Henri Toulouse-Lautrec,67x54cm,Röd Retro Style Kitchen Scale Max. Weight 5Kg,ALDO LOVAEDIA - Klassiska stövlar - cognac,

Och har du möjlighet att bidra lite extra så är det mycket värt för oss om du tar en längre och dyrare prenumeration. Det hjälper oss att klara de första nio månader som det dröjer innan vi får presstöd. En livstidsprenumeration kostar mellan 6 900 kr och 15 000 kr.

Peak Performance, Huvtröja, Strl: M, Brun, kommer vi att få 1,5 miljoner retroaktivt i presstöd. Fram till dess så kommer vi att leva på prenumerationsintäkter och lånade pengar. Därför söker vi även personer som kan hjälpa oss med startkapital genom att låna ut 10 000 kr eller mer mot valfri årsränta upp till 4 procent. Du som tycker det är viktigt med en frihetlig grön tidning och kan avvara en lite större slant upp till ett år, maila oss på ekonomi@tidningensyre.se. Med din hjälp kommer vi att kunna göra något riktigt bra.

Luca Grossi CAPNINA - Stövletter - blå,
För dig som vill förändra världen
Copyright © 2014–2015 - Tidningen Syre redaktionen@tidningensyre.se prenumeration@tidningensyre.se Ansvarig utgivare: Lennart Fernström Tidningen på bilderna kan komma att förändras